2023 Seçkin Mezun Ödüllerinde Yılın Yükselen Yıldız Mezunu Ekrem Cılız ile tanışın.

Mezuniyetinin ardından EVA Team adlı Elektrikli Araç Takımı’nın kuruluşunda yer alarak kaptan yardımcısı ve araç pilotu olarak görev yapmıştır. Ayrıca, birçok ulusal ve uluslararası projede çalışmış, üniversitenin BAP projelerine destek vermiş ve AUTONOM Araştırma Merkezi’nde çalışarak sivil ve savunma sanayi projelerine destek sağlamıştır. Ekrem Cılız, girişimcilik yarışmasında 2.lik derecesi elde etmiş, patent başvurularında bulunmuş ve bir tanesi faydalı model olarak tescillenmiştir. Ayrıca, birçok BAP projesinde araştırmacı olarak yer almış, Avrupa Birliği projelerinde destek sağlamış ve öğrenci projelerine mentorluk yapmıştır. Ocak 2023’ten itibaren AVL’de “Battery Development Engineer” olarak görev yapmaktadır.